Αγωγή της προσχολικής ηλικίας - Σμαραγδά-Τσιαντζή, Μαρία (Παιδαγωγική σειρά / Gutenberg, 1998)
Η προσχολική αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ολοκληρωμένου συστήματος αγωγής της νέας γενιάς. Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια να δοθεί μια εικόνα της εξέλιξης της αγωγής ως κοινωνικού φαινομένου. Εξετάζονται τα προβλήματα της αγωγής, όπως η φυσική αγωγή, το παιχνίδι, η νοητική αγωγή, η εργασιακή αγωγή καθώς και οι σχέσεις οικογένειας, νηπιαγωγείου και σχολείου.