Ο εκπαιδευτικός και το αναλυτικό πρόγραμμα - Μπαγάκης, Γιώργος (Μεταίχμιο, 2004)
Τα 54 κείμενα του βιβλίου, τα οποία αναφέρονται στον εκπαιδευτικό και το αναλυτικό πρόγραμμα, αποτελούν μέρος από τις εισηγήσεις που έγιναν στο 50 ετήσιο συνέδριο με διεθνή συμμετοχή της Μονάδας Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Με το βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια επικαιροποίησης ελληνικών κυρίως προσεγγίσεων αναφορικά με το αναλυτικό πρόγραμμα μαζί με τις προσεγγίσεις δύο επώνυμων ξένων ερευνητών.