Το εικονογραφημένο βιβλίο στη νηπιακή και πρωτοσχολική ηλικία : μια θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση - Κιτσαράς, Γεώργιος Δ., 1941- (Παπαζήση, 1993)
Η παρούσα μελέτη επιχειρεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα του βαθμού της "φιλαναγνωσίας" των παιδιών της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και να δείξει τις "προτιμήσεις" τους σε ό,τι αφορά τη σχέση εικόνας-κειμένου, το περιεχόμενο και το είδος της εικονογράφησης σε συνδυασμό με την ηλικία των παιδιών, την κοινωνική τους προέλευση, το γεωγραφικό διαμέρισμα, το φύλο και τη θέση των παιδιών των εκπαιδευτικών. Η θεωρητική διερεύνηση των ζητημάτων του εικονογραφημένου βιβλίου αλλά και τα πορίσματα της έρευνας είναι χρήσιμα τόσο σε όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής του βιβλίου όσο και σε εκείνους οι οποίοι ασκούν αγωγή, δηλαδή στους γονείς, τους παιδαγωγούς, τους δασκάλους και τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων.