Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης - Blackledge, David (Εκπαιδευτική βιβλιοθήκη ;, 1995)
Το βιβλίο αυτό παρέχει μία σαφή περιγραφή των βασικών κοινωνιολογικών προσεγγίσεων της εκπαίδευσης. Διαρθρώνεται γύρω από τις τρεις κύριες κοινωνιολογικές θεωρήσεις της εκπαίδευσης: τη Ντυρκεμιανή και Φονξιοναλιστική, τη Μαρξιστική και την Ερμηνευτική. Επικεντρώνεται στους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες σ\η-γραφείς κάθε θεώρησης και δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνους που εκπροσωπούν καλύτερα την κάθε προσέγγιση. Το βιβλίο προσφέρει μία συγκροτημένη εισαγωγή στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, η οποία ενθαρρύνει όποιον επιθυμεί να εμβαθύνει περαιτέρω στην εξέλιξη αυτού του επιστημονικού κλάδου και να κατανοήσει έτσι καλύτερα το σύστημα της εκπαίδευσης. Ακόμη, παρέχει έναν εκτενή σχολιασμό των κοινωνιολογικών προσεγγίσεων που παρουσιάζει.