Εφαρμοσμένη παιδαγωγική στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας - Σμαραγδά-Τσιαντζή, Μαρία (Παιδαγωγική σειρά / Gutenberg, 2000)
Στα δύο πρώτα κεφάλαια του τόμου αυτού γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν τα γενικά προβλήματα της Παιδαγωγικής της Προσχολικής Ηλικίας, η δομή της παιδαγωγικής διαδικασίας ως ενιαίας και οι νομοτέλειές της, και τα γενικά χαρακτηριστικά των παιδιών αυτής της ηλικίας. Στα επόμενα πέντε κεφάλαια εξετάζεται η ουσία της έννοιας Διδακτική, καθώς και το περιεχόμενο, οι αρχές και οι μέθοδοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.