Η σύγχρονη διδασκαλία : μελέτες παιδαγωγών Ανατολής και Δύσης : συνθετική θεώρηση διδασκαλία, σχόλια, βασικά κείμενα για τη διδασκαλία - Φράγκος, Χρήστος Π., 1927-2014 (Παιδαγωγική σειρά / Gutenberg, 1993)
Στο έργο αυτό παρουσιάζονται κείμενα δυτικών και ανατολικών παιδαγωγών για τη σύγχρονη διδασκαλία και επιδιώκεται να δοθούν στον αναγνώστη ή μελετητή οι προβληματισμοί που απασχολούν άλλους παιδαγωγούς, ώστε να δει ο ίδιος, μέσα από τα κείμενα, τι τάσεις διαμορφώνονται σήμερα στο χώρο της διδασκαλίας και όχι να διαβάσει απλά μια μελέτη για τις σύγχρονες αυτές τάσεις. Επιδίωξη ακόμα του βιβλίου είναι να δώσει έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων μιας περιοχής των παιδαγωγικών επιστημών, με τη χρησιμοποίηση πολλαπλών θέσεων και αντιθέσεων.