Η βιβλιοθήκη της οικογένειας. - Αντωνοπούλου, Χριστίνα (Φυτράκης, 1995)
Η επιστημονική κοινωνική έρευνα τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει καταλήξει σε καθοριστικά συμπεράσματα που αφορούν τις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων μέσα στην οικογένεια και τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Το δυσκολότερο, αλλά και ουσιαστικότερο είναι η επιστημονική γνώση να διοχετευθεί στο μέσο άνθρωπο σαν εκλαϊκευμένη πληροφόρηση, χωρίς να χάνει το επιστημονικό και ερευνητικό της περιεχόμενο.