Δημόσια οικονομική. - Rosen, Harvey S. (Επιστημονική βιβλιοθήκη, 2000)
Ποια πρέπει να είναι η συμμετοχή του κράτους στις οικονομικές λειτουργίες; Οι απόψεις διχάζονται. Ορισμένοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ατομική ελευθερία, ενώ άλλοι για την κοινωνική ευημερία. Πώς δαπανά η κυβέρνηση τα χρήματά της και πώς αντλεί έσοδα; Το βιβλίο του Harvey Rose συμβάλλει στην κατανόηση του ρόλου του κράτους, αντλώντας στοιχεία από τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε θέματα οικονομικών του κράτους. Περιέχει Ευρωπαϊκά παραδείγματα.