Το ερωτικό κελάηδημα της καρδερίνας - Ηλία, Σάββας (Σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα / Ωκεανίδα, 2010)
Ο Μάριος και η Μιράντα είναι γειτονόπουλα. Εκείνος από πλούσια οικογένεια, εκείνη κόρη ενός φτωχού και άρρωστου πατέρα. Ο νεαρός Μάριος ερωτεύεται από πολύ νέος τη Μιράντα που δουλεύει στο σπίτι του ως οικιακή βοηθός. Είναι κι εκείνη ερωτευμένη μαζί του, αν και νιώθει πολύ μειονεκτικά. Όμως η μητέρα του Μάριου θα καταφέρει να τους χωρίσει. Η Μιράντα θα παντρευτεί έναν Άγγλο και θα φύγει για την Αγγλία έγκυος με το παιδί του Μάριου. Στη συνέχεια θα παντρευτεί και ο Μάριος, και θα φύγει κι εκείνος για την Αμερική. Χρόνια μετά, ο Μάριος επιστρέφει στην πατρίδα του και νιώθει τις παλιές μνήμες να ξαναζωντανεύουν. Και τότε παίρνει ένα τηλεφώνημα. Είναι η Μιράντα που του λέει ότι βρίσκεται κι εκείνη στην Κύπρο...