Η σιωπή του φάρου - Freeman, Kimberley, 1970- (Διόπτρα, 2016)
Το 1901, ένα πλοίο βυθίζεται κοντά στις ακτές του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία. Η μοναδική που επιζεί είναι η Ιζαμπέλα Γουίντερμπουρν, η οποία κρατά μαζί της σφιχτά ένα ανεκτίμητο δώρο που αρχικά προοριζόταν για το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Το δώρο αυτό μπορεί να σημαίνει για την Ιζαμπέλα ένα εισιτήριο για μια καινούρια ζωή, χωρίς τα δεσμά που την έδεναν με τον σύζυγό της και την αυταρχική του οικογένεια. Αλλά ποιον θα μπορούσε να εμπιστευτεί στον Όρμο του Φάρου; Έναν αιώνα και δέκα χρόνια αργότερα, το 2011, η Λίμπι Σλάτερ χάνει από καρδιακή προσβολή τον εραστή της και εγκαταλείπει τη ζωή της στο Παρίσι για να επιστρέψει στη γενέτειρά της, τον Όρμο του Φάρου, προκειμένου να πενθήσει για την πρόσφατη απώλειά της, αλλά και ελπίζοντας να βρει μια καινούρια προοπτική στη ζωή της. Εκεί θα προσπαθήσει ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την επαφή με την αδελφή της Τζούλιετ, με την οποία έχουν να μιλήσουν είκοσι χρόνια. Μια βαριά σκιά καλύπτει το παρελθόν της Λίμπι εξαιτίας μιας ασυγχώρητης πράξης που έκανε, γι' αυτό η Τζούλιετ δεν είναι καθόλου σίγουρη αν θα μπορέσει ποτέ ξανά να την εμπιστευτεί...