Αμάν : η ιστορία μιας Σομαλής - Barnes, Virginia Lee (Βιογραφίες, 1994)
«Λέγομαι Αμάν. Θα πω την ιστορία μου σε ολόκληρο τον κόσμο (...). »Αγωνίστηκα και επέζησα. Έφτασα ως εδώ που έφτασα, αλλά ξέρω πολλές κοπέλες που δεν τα κατάφεραν όπως εγώ. Εύχομαι για τα παιδιά μας να μη χρειαστεί να φύγουν μακριά αναζητώντας την ελευθερία τους, αλλά να μείνουν στη χώρα και να μορφωθούν. Είναι αυτό που έλεγε η γιαγιά μου, ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο...» Το βιβλίο είναι η ιστορία μας ατρόμητης νέας γυναίκας από τη Σομαλία, που αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και θάρρος, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή - άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, αλλά πάντα ψάχνοντας.