Σημείον μέγα : ήγουν τα θαύματα της Θέρμης - Κόντογλου, Φώτης, 1895-1965 (Αστέρος, 1964)
Εκθαμβωτική εμφάνισις των αγίων μαρτλυρων Ραφαήλ, Νικολάου, και Ειρήνης μετά των συν αυτοίς μαρτυρικώς τελειωθέντων κατά το έτος των συν αυτοίς μαρτυρικώς τελειωθέντων κατά το έτος 1463 μχ εν τη αρχαία μονή των Καρυών ευρισκόμενη πλησίον της θέρμης εν τη νήσω Λέσβω