Παιδομάζωμα : τα παιδιά στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου και μετά - Γκαγκούλιας, Γιώργος Δ., 1917-2012 (Βήμα Μαρτυρίες, 2011)
Κατηγόρησαν τους αγωνιστές του Εμφυλίου Πολέμου για παιδομάζωμα, ότι ήθελαν να κάνουν τα βλαστάρια τους γενίτσαρους, που θα στρέφονταν κατά της πατρίδας, κατά του έθνους. Φυσικό ήταν όμως οι κομμουνιστές να επιθυμούν διακαώς για τα παιδιά τους την ασφάλεια, γνωρίζοντας τις φρικτές διώξεις, τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες που θα είχε να αντιμετωπίσει όποιος θα έμενε στην Ελλάδα.