Διαθέσαμε τη ζωή μας - Γκιζελή-Νικολέττου, Καίτη (Βήμα Μαρτυρίες, 2010)
Το παρόν βιβλίο δεν είναι η ιστορική καταγραφή των πολεμικών γεγονότων της περιόδου 1944-1049. Πραγματεύεται την εμπειρία της εμφύλιας σύρραξης μέσα από τα μάτια ενός διακεκριμένου γιατρού, που βιώνει τις ένδοξες μέρες του ΕΑΜ κατά την κατοχική περίοδο και εν συνεχεία, ως στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, τον κατατρεγμό και την αυτοεξορία.