Ελληνική μυθολογία. - Ρούσσος, Ευάγγελος Ν. (Το Βήμα, 2013)
Στον τρίτο τόμο της σειράς "Ελληνική μυθολογία" συνεχίζουμε με το "Δωδεκάθεο" -που είναι το πιο γνωστό σύνολο ελληνικών θεών και το πιο οικείο στον αναγνώστη- για δούμε πώς έπλεξαν στους ηρωικούς μύθους οι αρχαίοι Έλληνες τη δράση των θεών, τους έρωτές τους ή τα πάθη τους, καθώς και άλλες ιστορίες που έχουν σχέση με τα λατρευτικά έθιμα. Πώς επίσης χάρισαν στους θεούς τους όχι μόνο αθανασία και παντοδυναμία, αλλά και επιβλητικό μεγαλείο. Στον τόμο αυτό εξετάζονται: η Αθηνά, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα, ο Απόλλων, η Άρτεμις, ο Ερμής, ο Άρης και η Αφροδίτη. Κάθε θεός παρουσιάζεται χωριστά, έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες γι` αυτόν -τα χαρακτηριστικά του, οι σχέσεις του με άλλους θεούς και με τους ήρωες- να βρίσκονται στο κεφάλαιο που αφιερώνεται ειδικά στον συγκεκριμένο θεό.