Ο 13ος μαθητής : μια πνευματική αναζήτηση - Chopra, Deepak 1946- (Κέδρος, 2015)
Ένα Mυστικό που Μπορεί να Αλλάξει τον Κόσμο... Λίγο πριν εξαφανιστεί από το μοναστήρι, η αδελφή Μάργκαρετ Τόμας ΜακΓκίρι αφήνει πίσω της μια χρυσή λειψανοθήκη, την οποία ανακαλύπτει η ανιψιά της Μαρί. "Αυτό είναι από τον 13ο μαθητή. Ακολούθησέ το εκεί όπου οδηγεί", γράφει ένα χειρόγραφο σημείωμα που η Μαρί ανακαλύπτει ανάμεσα στα υπάρχοντα της αδελφής. Το σημείωμα φαίνεται να συνδέεται με το μυστήριο του υποτιθέμενου δέκατου τρίτου μαθητή του Ιησού. Καθώς η Μαρί αναζητά τα ίχνη της θείας της, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η λειψανοθήκη περιέχει ένα μυστικό το οποίο θα μπορούσε ακόμη και να αλλάξει την ιστορία του χριστιανισμού και να επαναπροσδιορίσει την έννοια της πίστης. Στην αναζήτησή της η Μαρί συνοδεύεται από τον Φρανκ, έναν δημοσιογράφο που ανυπομονεί να αποκαλύψει την ιστορίαo τη Λίλιθ, μια εκκεντρική μητέρα η οποία γνωρίζει περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούνo τον Γκέιλαν, έναν μισάνθρωπο με σκοτεινό παρελθόνo και τον Τζίμι, έναν νοσοκόμο που η πίστη του τον στηρίζει ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες. Όλοι μαζί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το περιεχόμενο της λειψανοθήκης και να κατανοήσουν το νόημά της. Όμως είναι πραγματικά έτοιμοι να κοινωνήσουν τα μυστήρια που κρύβει; Και είναι αληθινά πρόθυμοι να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους; Υφαίνοντας δεξιοτεχνικά μια περιπετειώδη πλοκή που παρασύρει τον αναγνώστη, ο Ντίπακ Τσόπρα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Ιησού και των οπαδών του και καλεί τον αναγνώστη να βιώσει την αληθινή θρησκεία. Ένα συναρπαστικό όσο και διαφωτιστικό μεταφυσικό θρίλερ από έναν συγγραφέα πολυάριθμων μπεστ σέλερ.