Γράμμα από το Τόκιο - Yeldham, Peter (Διόπτρα, 2013)
Ο Σαμ Ντελόν είναι ένας νεαρός Γάλλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιαπωνία. Όταν ήταν ακόμα παιδί πέρασε ένα καλοκαίρι με τη νονά του, τη Φλόρενς Κάρτερ, η οποία ζούσε μια ήσυχη και μοναχική ζωή στην Αυστραλία. Οι δυο τους συνδέονται στενά και ξεκινούν μια αλληλογραφία που τους δίνει ελπίδα και φέρνει στην επιφάνεια ανομολόγητα μυστικά. Μπορεί όμως οι άνθρωποι να είναι γεμάτοι όνειρα και προσδοκίες, αλλά οι αρχηγοί των εθνών έχουν τα δικά τους σχέδια. Οι Ιάπωνες επιτίθενται στο Περλ Χάρμπορ και πλέον η επικοινωνία του Σαμ με τη Φλόρενς γίνεται αδύνατη και παράνομη. Ο Σαμ προσπαθεί να επιβιώσει σε μια κοινωνία εχθρική προς τους Δυτικούς υπηκόους, ενώ ταυτόχρονα ραγίζουν οι δεσμοί της οικογένειάς του. Καταφέρνει να βρει δουλειά σε μια γαλλική τράπεζα και άθελά του μπλέκεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κατασκοπείας και παραπλάνησης. Αγάπη, προδοσία, πάθη και μισαλλοδοξία συνθέτουν μια αφήγηση για τις σχέσεις των ανθρώπων σε καιρούς που καταρρέουν οι αξίες και τα ιδανικά. Το "Γράμμα από το Τόκιο" είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που θα έχετε ποτέ την τύχη να διαβάσετε.