Φεύγω : μυθιστόρημα - Seskis, Tina (Κλειδάριθμος, 2015)
Ένας φαινομενικά ευτυχισμένος γάμος. Ένας όμορφος γιος. Ένα ζεστό σπιτικό. Κι όμως, η Έμιλι Κόουλμαν ξυπνάει ένα πρωί και τα παρατάει όλα -δραπετεύοντας από την ίδια της τη ζωή. Τι την ώθησε σε αυτό; Πώς θα επιβιώσει; Θα καταφέρει ποτέ, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσει, να αποχαιρετήσει οριστικά το παρελθόν της; "...Είναι πολύ εύκολο τελικά, όταν χρειαστεί, να παρατήσεις τα πάντα και ν' αρχίσεις μια νέα ζωή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετά χρήματα για το νέο σου ξεκίνημα και να μη σκεφτείς όσους αφήνεις πίσω... Εκείνο το πρωί προσπάθησα να μην κοιτάξω, προσπάθησα απλώς να φύγω, αλλά την τελευταία στιγμή ένιωσα κάτι να με τραβάει στο δωμάτιό του κι έμεινα να τον κοιτάζω ...σαν νεογέννητο που δεν είχε ακόμα δει ν' ανατέλλει η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του..." Η Έμιλι έχει ένα μυστικό. Που κανένας δεν το έχει φανταστεί. Εσύ, άραγε, μπορείς; Το "Φεύγω" είναι μια σκοτεινή ιστορία που μιλά για τη φυγή, για το τίμημα της εγκατάλειψης αγαπημένων προσώπων και τον πόνο που αυτή προκαλεί ενώ καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα μην αφήνοντάς τον μαντέψει το τέλος...