Γλυκά χαράζουν οι άγριες νύχτες - Ναούμ, Φωτεινή, 1978- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2016)
Τη λένε Νόρα και έζησε μια συνταρακτικά αλλόκοτη ζωή. Μια διαδρομή στα όρια της χαράς και της παράνοιας που γεννά ο έρωτας και η μέθη της επιθυμίας να μη μείνει όνειρο η ζωή. Γεννήθηκε στην Κωστάντζα. Αναζητούσε πάντα διέξοδο για φυγή από τα γνώριμα, από τα συνηθισμένα. Ολόκληρος πλανήτης δεν ήταν αρκετός για να χαλιναγωγηθεί μια γυναίκα γεννημένη με πάθος, γανωμένη με ζήλο για ζωή, που έπεφτε με τα μούτρα πάνω της και ρουφούσε ό,τι μπορούσε να της δώσει. Από την έπαυλη της Κωστάντζας σ ένα μικρό σπίτι της Αλεξανδρούπολης κι από κει σε ένα υποτυπώδες περιφερόμενο τσίρκο και έπειτα βασίλισσα της γούνας στη Νέα Υόρκη. Κάθε σταθμός κι ένα αντίο. Όλη η ζωή μια ατέλειωτη διαδρομή.