Το τίμημα - Μανιάτη, Νικόλ-Άννα (Ωκεανίδα, 2010)
Η μικρή, γλυκιά Μαργαρίτα από τα δώδεκα της μεγάλωνε μαθαίνοντας να μισεί τον παιδικό της φίλο και τη μάνα του. Ο πατέρας της τροφοδοτούσε την αθώα παιδική της ψυχή με το συναίσθημα αυτό, σταλάζοντας σταγόνα-σταγόνα το δηλητήριο του, βασισμένος στην αγάπη που του έτρεφε η κόρη του και την τυφλή της εμπιστοσύνη στο άτομο του. Και η Μαργαρίτα θυσίασε όνειρα και μέλλον γι' αυτή την εμπιστοσύνη, γιγαντώνοντας μέσα της το μίσος και τη δίψα για εκδίκηση για τους ανθρώπους που της υπέδειξε. Με ολέθριες συνέπειες για την οικογένεια του παιδικού της φίλου. Όταν μαθαίνει την αλήθεια, είκοσι χρόνια μετά, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επανορθώσει για ότι προκάλεσε το παρόλογο και άδικο συναίσθημα που κυριαρχούσε μέσα της τόσα χρόνια. Αλλά έπρεπε να πληρώσει. Θα άντεχε το τίμημα της εξιλέωσης;