Οι Ντάλτον στην κρεμάλα - Gerra, Laurent (Λούκυ Λουκ, 2013)
Καταδικασμένοι σε 387 χρόνια φυλακή -οχι και λίγα ε;!- οι αδελφοί Ντάλτον αντιμετωπίζουν τα νεα μέτρα για την αντιμετώπιση του στριμώγματος στις φυλακές όταν οι «ένοικοι» γίνονται υπεράριθμοι. Το κρέμασμα! Επειδή όμως υπάρχει θεός και βλέπει, δέχονται τη βοήθεια του γείτονα τους απο το διπλανό κελί, του διεφθαρμένου δικαστή Μπιγκλάρ που τους λέει για κάποιο νόμο της 6ης Ιουνίου του 1858 χάρις στον οποίο οι Ντάλτον θα μπορούσαν να γλυτώσουν τη κρεμάλα αν...παντρευτούν! (Καμμιά φορά συμβαίνει και το αντίθετο!..) Η Μαμά Ντάλτον θα αναλάβει να βρει τις νύφες και ο θεός βοηθός. Η μέρα της εκτέλεσης φθάνει και ακόμα και ο ίδιος ο Λούκυ νιώθει πως έφτασε το τέλος των Ντάλτον. Και αναπάντεχα κάνουν την εμφάνιση τους οι «κόρες» από τη φυλή των Πλατυκέφαλων και θέλουν να τους παντρευτούνε εδώ και τώρα ! Ανάμεσα στο γάμο και την κρεμάλα, η επιλογή είναι αυτονόητη ! Βέβαια ο Λούκυ Λουκ πάντα από κοντά στις δύσκολες αυτές ώρες της τετράδας των παρανόμων για να τους προστατέψει από τον πειρασμό... ...