Τα μεγάλα μνημεία - Περιστεράκη, Αγνή (Η Μνήμη της ανθρωπότητας, 1999)
Σκοπός του έργου είναι η εύληπτη και ελκυστική παρουσίαση των μνημείων. Γι' αυτό, τα κείμενα συνοδεύονται από πλούσια εικονογράφηση: έργα ζωγραφικής ή χαρακτικής μας δείχνουν πώς ήταν το μνημείο στις μέρες της δόξας του, ενώ σύγχρονες φωτογραφίες παρουσιάζουν τη σημερινή του κατάσταση. Μετά την επιμέρους παρουσίαση των μνημείων, ένα τετρασέλιδο αφιερώνεται σε σχέδια αρχιτεκτονικών στοιχείων, κατόψεις και τομές, όπου ο αναγνώστης εξοικειώνεται με την ορολογία που χρησιμοποιείται στο έργο. Τέλος, σε ένα ευρετήριο ανθρωπωνυμίων (ονόματα ηγεμόνων, ιεραρχών, αρχιτεκτόνων) ο αναγνώστης θα βρει τους εμπνευστές, τους χρηματοδότες, τους σχεδιαστές, αλλά και τους εκτελεστές των Μεγάλων Μνημείων. (Από την έκδοση)