Οι επιστήμες με απλά λόγια - Palffy, Georgina; Καρανικολός, Κώστας (Κλειδάριθμος, 2015)
Ξεκίνησε όντως το Σύμπαν με μια Μεγάλη Έκρηξη; Είναι το φως κύμα, σωματίδιο, ή και τα δύο; Είμαστε ένοχοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη; Είναι δυνατή μια Θεωρία των Πάντων; Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι πιο σημαντικές και συναρπαστικές επιστημονικές θεωρίες από τις αρχές της επιστήμης (600 π.χ.) έως και σήμερα! Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο είναι γεμάτο συνοπτικές, αλλά και πλήρεις ερμηνείες, βήμα προς βήμα διαγράμματα που ξεδιαλύνουν μπερδεμένες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στο μυαλό τις επιστημονικές ανακαλύψεις και έξυπνες εικόνες που βελτιώνουν την κατανόησή μας για την επιστήμη.