Λαχανικά από τον κήπο του Θεού : 463 βρώσιμα και 64 δηλητηριώδη αγριόχορτα : όλη η απαιτούμενη γνώση για τη διάκριση και την αναγνώρισή τους : γνωριμία με 175 φαρμακευτικά δυτά του Διοσκουρίδη - Κουτσός, Θεόδωρος Β. (Εκδόσεις Κυριακίδη, 2015)
Η βιβλιογραφία και οι προφορικές πληροφορίες των συλλογέων και χρηστών αγρίων χόρτων, σε συνδυασμό με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα φυτά και τις προσωπικές ενδελεχείς παρατηρήσεις επί των κύριων χαρακτηριστικών και των ενδιαιτημάτων των βρώσιμων και δηλητηριωδών φυτών δημιούργησαν τη γνώση, που δίνεται σε αυτό το βιβλίο. Το κείμενο που αναφέρεται στα «Κύρια χαρακτηριστικά αναγνώρισης» ενός φυτού οδηγεί κάποιον να επισημάνει στις φωτογραφίες τα κύρια χαρακτηριστικά του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του. Στη συνέχεια η διάκριση (ο καθορισμός των ειδικών χαρακτηριστικών ενός φυτού) και η αναγνώριση (ο καθορισμός του είδους που αντιστοιχεί σε αυτά τα χαρακτηριστικά ) ενός φυτού στη φύση, γίνεται εφικτή. Όμως το βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από αυτό, καθώς παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση-ταυτοποίηση, την καταγωγή, τις χρήσεις και τις ιδιότητες 527 (463 εδώδιμα και δηλητηριώδη 64) ειδών που ανήκουν σε 51 οικογένειες Αγγειοσπέρμων (49 κανονικές και 2 παρασιτικές) και λίγα σε Φτέρες και Φύκια, αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της Βοτανικής. Έτσι πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τους φοιτητές των βιολογικών και γεωτεχνικών επιστημών, ακόμη και για τους βοτανολόγους. Συγκεκριμένα για κάθε είδος φυτού παρέχονται οι εξής πληροφορίες: • Επιστημονικό και κοινό όνομα καθώς και τα ονόματα, εφόσον υπάρχουν, από τον Διοσκουρίδη και τον Θεόφραστο Κύρια χαρακτηριστικά αναγνώρισης   Καταγωγή, ενδιαίτημα και οικολογία   Λαχανευόμενα μέρη, εποχή συλλογής και τρόπος κατανάλωσης   Τρόπος πολλαπλασιασμού για τα βρώσιμα   Κατά μ.ό. 3-5 φωτογραφίες για κάθε είδος φυτού  Επί πλέον δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει 175 φαρμακευτικά φυτά του Διοσκουρίδη