Πίσω από τον μπερντέ : ηχητικά και οπτικά τεχνάσματα στο ελληνικό θέατρο σκιών : αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών - Ιερωνυμίδης, Μιχάλης (Γαβριηλίδης, 2015)
... για πρώτη φορά συγκεντρώνεται, και μάλιστα συστηματικά, αυτό το πολύτιμο ακουστικό και οπτικό υλικό που πλαισίωνε, πιο καλά ίσως αποτελούσε, τη βάση των παραστάσεων του Καραγκιόζη. Εξάλλου οι ανεπανάληπτες αφηγήσεις των λαϊκών καραγκιοζοπαικτών, οι οποίοι περιγράφουν και εξηγούν το παρατιθέμενο εικαστικό υλικό, αλλά και ο λόγος του ίδιου του δημιουργού του βιβλίου, αφομοιωμένος με το αντικείμενο, το οποίο πραγματεύεται και με το οποίο έχει ψυχικά ταυτιστεί, συνθέτουν ένα αληθινά θελκτικό έργο. (από τον Πρόλογο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μ. Γ. Μερακλή