Ο Σόλομον Γκάρσκυ ήταν εδώ : μυθιστόρημα - Richler, Mordecai (Πόλις, 2000)
Μια διαλυτική σάτιρα της σύγχρονης αριστοκρατίας, η βιογραφία μια δυναστείας λαθρεμπόρων αλκοόλ που μετατρέπονται σε ευυπόληπτους μεγιστάνες, ένα έπος για την εξερεύνηση της Αρκτικής, μιας ιστορία του Καναδά, των Ινδιάνων και των Εσκιμώων, μια ανατομία της εβραϊκής ψυχής.