Η μουσική από τα '10ς στα '40ς : Swing, ποτοαπαγόρευση, Jazz, τα Blues, ο ελληνικός μεσοπόλεμος και τα ρεμπέτικα (Περιοδικό Sonik, 2015)
Editorial Η Τρεχάλα του Κυρίου Έντισον Το ραδιόφωνο ως απάντηση στις ανάγκες μιας νέας μαζικότητας Η Ευρώπη Ανάμεσα σε Δύο Πολέμους Χορεύοντας πάνω στο ηφαίστειο Ο θρυμματισμός του Ρομαντισμού Η ανάδυση της μοντέρνας κλασικής μουσικής 1894-1949 Ο Λαός Τραγούδι θέλει (Φτάνουν τα Προβλήματα) Η Γαλλο-Γερμανική ποπ του Μεσοπολέμου Τζαζ, Ποτοαπαγόρευση, Κραχ Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ δύο παγκοσμίων πολέμων Louis Armstrong Jazz is the sound of surprise Η Εποχή του Swing Από το λαμπερό mainstream του αμερικανικού Μεσοπολέμου στα ξέφρενα πάρτυ της δικής μας Αθήνας Μοντέρνοι Ρυθμοί Το bebop και η "στιγμή" του Το Σινεμά δεν Ήταν Ποτέ Πραγματικά Βωβό Ο ρόλος της μουσικής στον κινηματογράφο και τα πρώτα soundtracks Lead Belly Ο γίγας Οι Μεγάλοι Άνδρες Ερμηνευτές του Blues Από το δέλτα του Μισισιπή στο Σικάγο Οι Μεγάλες Γυναίκες Ερμηνεύτριες των Blues 6 πορτραίτα + 10 κλασικές επιλογές Από τον Jimmie Rodgers στον Hank Williams Οι δύο πρώτες γενιές της country Somewhere over the rainbow Μια αμερικάνικη (ποπ) ιστορία με αρχή, μα δίχως τέλος Η Πατρίδα Έχει τα Δικά της Τραγούδια Μουσική και προπαγάνδα, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Which side are you on? Το τραγούδι διαμαρτυρίας στις δεκαετίες 1930 και 1940 Από το Γουδί στον Γράμμo Η Ελλάδα κατά την περίοδο 1910 - 1949 Αυτό που Ονομάστηκε "Παράδοση" Μερικά σχόλια για τα παλαιότερα ελληνικά μουσικά ιδιώματα, στα προπολεμικά χρόνια Το Χωνευτήρι της Σμύρνης Το σμυρνέικο τραγούδι πριν και μετά το 1922 Τετράς, η Ξακουστή του Πειραιώς Η γέννηση του πειραιώτικου ρεμπέτικου "Είναι Όμοια κι Όμως Διαφέρουν" Πόσο κοντά βρίσκονται τα ρεμπέτικα με τα blues; Από το Ρεμπέτικο ως τον Τσιτσάνη Τρίχορδες αντιδράσεις στον Μεταξά, στην κατοχή και στον εμφύλιο σπαραγμό "Και Πώς να σε Ξεχάσω, που Τόσο σ' Αγαπώ;" Η επέλαση της ελαφράς ταξιαρχίας κατά τον ελληνικό Μεσοπόλεμο