Αστικές γεωγραφίες : τοπία και καθημερινές διαδρομές - Ramadier, Thierrry; Πετροπούλου, Κρίστη (Καπόν, 2016)
Στην παρούσα έκδοση διερευνώνται οι τρόποι με τους οποίους κατασκευάζεται κοινωνικά η σχέση ανάμεσα στα αστικά τοπία και στις καθημερινές διαδρομές των ανθρώπων (καθημερινή κινητικότητα). Η προσέγγιση γίνεται από οικολογική, κοινωνική και ψυχολογική σκοπιά. Συσχετίζονται διαφορετικές έννοιες: το αστικό οικο-τοπίο και το ηχοτοπίο (που προέρχονται από την Αστική Γεωγραφία, την Κοινωνική Ανθρωπολογία και την Οικολογία Τοπίου) και η έννοια της «ταυτότητας μετακίνησης» (Περιβαλλοντική Ψυχολογία και Κοινωνική Ψυχολογία). Παρουσιάζονται, συγκεκριμένα, έρευνες που έλαβαν χώρα σε πόλεις και περιφέρειες στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στο Μεξικό και στις Ινδίες. Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, και ιδιαίτερα στους φοιτητές και ερευνητές των Κοινωνικών Επιστημών (Γεωγραφία, Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Πολιτιστικές σπουδές), της Αρχιτεκτονικής και της Χωροταξίας-Πολεοδομίας.