Μια ανθολόγηση του αστικού-λαϊκού τραγουδιού : για σχολική χρήση με μουσικές υποδείξεις. - Θερμός, Νίκος Λ., 1952-; Πυργιώτης, Δημήτρης Β. (Fagotto, 2015)
Το βιβλίο "Μια ανθολόγηση του αστικού - λαϊκού τραγουδιού", που θα ολοκληρωθεί σε δύο τόμους, είναι το απόλυτο χρηστικό εργαλείο τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες μουσικούς. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι επίσης για τον ερασιτέχνη και τον επαγγελματία τραγουδιστή, προσφέροντάς τους ένα διαχρονικό και εύχρηστο ρεπερτόριο με τους στίχους όπως ακριβώς τραγουδιούνται από τους μεγάλους ερμηνευτές αυτών των κλασικών τραγουδιών. Ο ενδιαφερόμενος μουσικός έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα μουσικολογικά στοιχεία για το κάθε τραγούδι, καθώς και τον ρυθμικό και αρμονικό οδηγό που θα του επιτρέψει με ακρίβεια να εκτελέσει το τραγούδι. Μουσικό θεωρητικό παράρτημα παρατίθεται στο τέλος. Πρόσθετη ακουστική βοήθεια προσφέρεται στο διαδίκτυο (You Tube) μιας και όλα τα σχετικά κομμάτια έχουν αναρτηθεί από διάφορους χρήστες, ενώ προστίθενται συνεχώς και νέες εκτελέσεις.