Στην κιβωτό στις οκτώ - Hub, Ulrich, 1963- (Κολιμπρί, 2012)
Τρεις πιγκουίνοι (δυο μεγάλοι, ένας μικρός) στέκονται και κοιτάζουν το παγωμένο τοπίο. Αναρωτιούνται αν υπάρχει Θεός κι αν ο Θεός έφτιαξε τον παγετώνα. Ε, δεν είναι και τίποτε σπουδαίο ο παγετώνας! Όλο χιόνι, πάγο, χιόνι και πάγο! Μήπως ο Θεός δεν είχε τα κέφια του; Ή μήπως απλώς του λείπει η φαντασία; Καθώς αναρωτιούνται για τον Θεό, τη ζωή και τον Παράδεισο, αρχίζει ο Κατακλυσμός του Νώε... Οι τρεις ήρωές μας μπλέκουν σε μια περιπέτεια με πολύ νερό, πολλά ζώα κι ένα θηλυκό περιστέρι που είναι κάτι σαν γραμματέας του γερο-Νώε. Το "Στην κιβωτό στις οκτώ" έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού έργου για παιδιά και θεατρικού έργου για παιδιά (στη Γερμανία), το βραβείο Ταμ-Ταμ και το βραβείο των Μαγισσών (στη Γαλλία), το ιταλικό βραβείο 'Αντερσεν και το βραβείο Vlag & Wimpel (στην Ολλανδία).