Απόδραση από τη βιβλιοθήκη του κυρίου Λιμοντσέλο - Grabenstein, Chris (Μεταίχμιο, 2014)
Για να περάσεις πριν απ όλους μια νύχτα στην καινούρια βιβλιοθήκη, χρειάζεται σκληρή δουλειά και λίγη τύχη. Για να μπορέσεις όμως να γυρίσεις ξανά σπίτι σου, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα. Ο Κάιλ Κίλεϊ έχει δύο μεγαλύτερους αδελφούς: ένα αστέρι των σπορ και μια διάνοια. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να κάνει τη διαφορά. Στα επιτραπέζια όμως όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες. Μια καλή ζαριά, μια τυχερή κάρτα, μερικές έξυπνες κινήσεις και ο Κάιλ θα μπορεί να είναι αυτός ο νικητής. Όταν μαθαίνει πως ο διασημότερος κατασκευαστής παιχνιδιών σχεδίασε την καινούρια βιβλιοθήκη της πόλης και ότι τους δίνει μία μοναδική ευκαιρία να περάσουν ένα βράδυ εκεί, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Αυτό όμως που δε συνειδητοποιεί είναι πως η είσοδος αποτελεί το εύκολο κομμάτι της δοκιμασίας. Για την έξοδο θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο από μια καλή ζαριά, μια τυχερή κάρτα και μερικές έξυπνες κινήσεις. Εκείνος και η παρέα του θα πρέπει να τα παίξουν όλα για όλα.