Η μικρή μάγισσα - Preussler, Otfried, 1923-2013 (Κέδρος, 2014)
Η μικρή μάγισσα είναι μόλις εκατόν είκοσι εφτά χρονών, και οι μεγαλύτερες μάγισσες δεν την παίρνουν ακόμα στα σοβαρά. Είναι καλή μάγισσα και θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους όταν συναντούν δυσκολίες στη ζωή τους. Αυτό την κάνει μισητή στις άλλες μάγισσες, που είναι κακές και πιστεύουν πως καλή μάγισσα είναι η... κακιά μάγισσα. Αυτά της τα καμώματα θα τη φέρουν αντιμέτωπη με το συμβούλιο των μαγισσών, που θα πρέπει να αποφασίσει αν έχει γίνει καλή..., δηλαδή κακιά, μάγισσα! Η μικρή μάγισσα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 40 γλώσσες, έχει μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα της.