Η μυστηριώδης βιβλιοθηκάριος - Demers, Dominique (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2015)
Εδώ και τριάντα χρόνια, ένα χαρτάκι καρφιτσωμένο στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχείου λέει: «Ζητείται βιβλιοθηκάριος», όμως ποτέ κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τη θέση. Η βιβλιοθήκη δεν είναι μεγαλύτερη από ντουλάπι και τα βιβλία είναι παλιά και γεμάτα σκόνη! «Ωχ, Θεέ μου, τι είναι αυτό το σκουπόξυλο που φαίνεται να τα έχει χαμένα;» αναρωτιέται ο δήμαρχος βλέποντας για πρώτη φορά την καινούρια βιβλιοθηκάριο. Όμως δεν είναι άλλη από τη δεσποινίδα Σαρλότ, που έχει επιστρέψει, για να μεταμορφώσει τη βιβλιοθήκη σε μαγικό θησαυροφυλάκιο και να χαρίσει στα παιδιά ένα καινούριο πολύτιμο σύντροφο, το βιβλίο!