Η μυστική ζωή των φυτών The private life of plants - Nightingale, Neil; Scholey, Keith; Attenborough, David, 1926- (Καθημερινή : BBC, 2006)
Ντοκιμαντέρ, με προηγμένα ψηφιακά εφέ και πρωτοποριακές μεθόδους κινηματογράφησης, που απέσπασε Βραβείο ΕΜΜΥ Καλύτερου Εκπαιδευτικού Προγράμματος! Ξέρατε ότι τα φυτά πετούν, περπατούν, μπουσουλάνε και...εκρήγνυνται, χρησιμοποιώντας τους καρπούς τους σαν ταξιδευτές στο χώρο και στον χρόνο; Ότι, κάποια δέντρα στην Καλιφόρνια φτάνουν τον...ουρανό ενώ άλλα ζούνε πάνω από 6000 χρόνια; Πως για να `προσελκύσουν` τους `συντρόφους` τους - που θα τα γονιμοποιήσουν με τη γύρη τους- επιχειρούν κάθε είδους κόλπα, ενώ πολλά "προσποιούνται" ότι προσφέρουν σεξ; Ο κόσμος των φυτών θα μπορούσε να είναι μια μικρογραφία του κόσμου των ανθρώπων... Απολαύστε ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα του BBC, που με τη χρήση οπτικών ινών, φωτογραφίας «συμπίεσης χρόνου» και ψηφιακών εφέ μας αποκαλύπτει μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της φύσης...Παρουσιάζει ο μετρ στο είδος Ντέιβιντ Ατένμπορο!