Σπασμένα τριαντάφυλλα : Εύα Στυλ : η καλλιτεχνική πορεία μιας ελληνίδας στην Αμερική - Μπούσιου, Βιολέττα Α. (Πληθώρα : Milou Publications, 2016)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ από την προσωπική και καλλιτεχνική ζωή της Εύας Στυλ, της τραγουδίστριας που ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 50 από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Οικονομίδη «Χαρούμενα ταλέντα» και μεσουράνησε στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε καιρούς μακρινούς αλλά τόσο επίκαιρους όσο το όνειρο και το τραγούδι . Η γνωριμία της με τον Νίκο Γούναρη και το συνθέτη Χρήστο Χαιρόπουλο, που διέκριναν το ταλέντο της και τη βοήθησαν να το αναδείξει, επαναφέρουν στο προσκήνιο το μεγαλείο των δημιουργών του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού και σκιαγραφούν την ατμόσφαιρα μιας εποχής, που μουσικά επιμένει να γοητεύει . Τέλος, οι επαγγελματικές συνεργασίες της καλλιτέχνιδας στη Νέα Υόρκη με τον Νίκο Γούναρη, το «Τρίο Μπελκάντο», τον Τώνη Μαρούδα και το «Τρίο Μορένο» οδήγησαν την Εύα Στυλ στο δικό της πεπρωμένο. Έτσι ακόμα και το γεγονός, ότι η Βασίλισσα του Ελαφρού Τραγουδιού ενέδωσε στο λαϊκό τραγούδι τη δεκαετία του 60, όταν ο Λάμπρος Νικολαΐδης έκλεψε την καρδιά της, μοιάζει εξέλιξη φυσιολογική.