Τα πολλά πρόσωπα της Αντζέλικα : μυθιστόρημα - Weldon, Fay, 1933- (Σελάνα : Γυναίκες συγγραφείς του κόσμου, 2000)
"Τα πολλά πρόσωπα της Αντζέλικα" ελίσσεται με ιλιγγιώδη ευκολία ανάμεσα στις συγκρουόμενες πτυχές μιας γυναίκας που η προσωπικότητά της, ενός επικείμενου διαζυγίου, βομβαρδίζεται από ένα πλήθος εσωτερικών φωνών, όπου η καθεμιά έχει τη δική της γεύση. Από έφηβη ποπ σταρ στον ατυχή τίτλο της συζύγου, η Αντζέλικα ταξιδεύει στο Λονδίνο και τα περίχωρα του υπό πλήρη αποχαλίνωση, συνοδευόμενη από τον γοητευτικό Ραμ - που κατάφερε να πλαγιάσει με όλους τους εαυτούς της, ενίοτε και ταυτόχρονα. 'Ένα έξυπνο και αστείο πορτραίτο διαζυγίου, το μυθιστόρημα της Φ. Γουέλντον συλλαμβάνει έξοχα τους χαοτικούς ρυθμούς μιας γυναίκας σε κρίση. Πρόκειται για το χρονικό της αποσύνθεσης της Αντζέλικα σε ένα σωρό από "διάτρυτες" προσωπικότητες. Κανένας συγγραφέας δε γράφει με περισσότερη οξυδέρκεια και διαπεραστικότητα για τη φύση των γυναικών, αλλά και γι αυτή τη διφορούμενη και κυρίαρχη παρουσία των ανδρών στη ζωή τους. 'Ένα ταξίδι με όχημα το πνεύμα, τη σοφία και τη μοναδική αφηγηματική ικανότητα της Φαίη Γουέλντον.