Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης : από τη θεωρία στην πράξη - Υψηλάντης, Παντελής Γ. (Επιστήμη και κοινωνία, 2001)
Η εισαγωγή της τεχνολογίας από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης που δεν συνοδεύονται από τον αντίστοιχο ανασχεδιασμό των οργανωτικών υποδομών και διαδικασιών έχουν πολύ μικρή σχετικά επίδραση στη συνολική βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας μιας επιχείρησης. Η πρόκληση για τα σημερινά και μελλοντικά στελέχη-managers είναι η αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης.