Ο τόπος των νεκρών δρόμων - Burroughs, William S., 1914-1997 (Απόπειρα, 1990)
Ο αρχικός τίτλος του βιβλίου αυτού ήταν Η Οικογένεια Τζόνσον. Η έκφραση "Οικογένεια Τζόνσον" ανήκει στην εποχή που άλλαζε ο αιώνας, και χαρακτήριζε τους ανεξίκακους αλήτες και κλέφτες. Με τον καιρό έφτασε να σημαίνει έναν ολόκληρο κώδικα συμπεριφοράς. Ο Τζόνσον τιμά τις υποχρεώσεις του. Ο λόγος του εκτιμιέται και αξίζει να συνεργαστείς μαζί του. Κοιτάζει πάντοτε τη δουλειά του, δεν είναι αδιάκριτος ούτε φαρισαίος ή πρόξενος φασαριών. Όταν παραστεί ανάγκη θα προσφέρει βοήθεια και ουδέποτε θα μείνει αδιάφορος μπροστά σε κάποιον που πνίγεται ή παγιδεύτηκε κάτω από ένα αμάξι που έχει πιάσει φωτιά. Το μόνο που μπορεί να ενώσει τον πλανήτη είναι ένα ενιαίο διαστημικό πρόγραμμα. . . η γη γίνεται διαστημικός σταθμός και ο πόλεμος απλώς εκλείπει, χάνει τη σημασία του, γίνεται εντελώς παράλογος μέσα στο πλαίσιο των ερευνητικών κέντρων, των διαστημικών λιμένων, και τη χαρά να δουλεύεις μαζί με ανθρώπους που συμπαθείς και σέβεσαι για έναν κοινό αντικειμενικό σκοπό, ένα σκοπό που θ' αποφέρει όφελος σε κάθε εργαζόμενο. Η ευτυχία είναι υποπροϊόν της λειτουργίας. Ο πλανητικός διαστημικός σταθμός θα δώσει σ' όλα τα μέλη του την ευκαιρία να ασκήσουν τη λειτουργία τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)