Αυτός που διάβαζε τη σκέψη : μυθιστόρημα - Gross, Gunther (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2000)
Ποιος είναι τελικά ο Βίκτορ Τουγκάνοφ; Το μοναδικό του χάρισμα να διαβάζει τη σκέψη των άλλων, άρα και να ερμηνεύει τα συναισθήματα τους, τον κάνει ξεχωριστό. Με όπλο το χάρισμά του, αναζητά την ευτυχία. Μ' ένα μαγευτικό τρόπο, που μόνο ένας μεγάλος συγγραφέας μπορεί να δώσει.