Το εμπορικό σήμα - Heilbrunn, Benoit, 1969- (Το Βήμα, 2007)
[...] Είναι η μάρκα το αξεπέραστο γνώρισμα της καταναλωτικής κοινωνίας; Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι μάρκες έγιναν ουσιώδεις μεσολαβητές ανάμεσα στα άτομα και το καθημερινό τους περιβάλλον (επιχειρήσεις, πόλεις, περιοχές). Στους κόλπους μιας κοινωνίας, που κυριαρχείται από το μάρκετινγκ, το εμπορικό σήμα μετατρέπεται, από γνώρισμα διαφοροποίησης, σε μια οντότητα που οι επιπτώσεις της στους κοινωνικούς φορείς και στις αλληλεπιδράσεις τους είναι αμέτρητες. Πάνω σ' αυτό το καθαρά εταιρικό αντικείμενο, προτίθεται να διατυπώσει σκέψεις το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.