Δραβίδες, οι πρόγονοι των Ελλήνων - Μαργιωρής, Νικόλαος Α., 1913-1993 (Κληρονόμοι Νικολάου Α. Μαργιωρή, 2004)
Πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια αναπτύχτηκαν δυο μεγάλοι γήινοι πολιτισμοί. Ο ένας μέσα στη Μεσόγειο, που ήταν τότε τεράστια πεδιάδα και ο άλλος στον Ατλαντικό ωκεανό, εκεί που τώρα βρίσκονται οι Σαργούσες. Ο πρώτος λαός ο Μεσογειακός ήταν οι Δραβίδες πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων. Ο άλλος του Ατλαντικού ωκεανού, ήταν οι Ατλάντιοι, που ζούσαν στη μοναδική τεράστια σε έκταση νήσο, την Ποσειδώνια. Ένας αδιάκοπος και σκληρός ανταγωνισμός είχε αναπτυχτεί ανάμεσά τους, που έφτασε τελικά στην πιο μεγάλη τραγωδία, που σημειώθηκε πάνω στη Γη μας. Οι Ατλάντιοι με διηπειρωτικούς πυραύλους κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα των Δραβίδων - Ενδοχωρητών, τη μαγνητική καλύπτρα της όλης περιοχής τους. Ταυτόχρονα όμως οι διηπειρωτικοί ισχυρότατοι πύραυλοι των Δραβίδων - Ενδοχωρητών, διέλυσαν και βύθισαν την Ποσειδώνια. Μέσα σε λίγες ώρες καταποντίσθηκαν δυο γήινες περιοχές από τα υπερόπλα των τεχνικά εξελιγμένων παιδιών της. Οι Δραβίδες - Ενδοχωρήτες - Προέλληνες, μόλις έχασαν τη μαγνητική καλύπτρα τους, δέχτηκαν από τον ουρανό σαράντα ημερών βροχή. Συνάμα οι δυο ωκεανοί έσπασαν τα φράγματά τους, από την Ερυθρά Θάλασσα ο Ινδικός ωκεανός και από τις Ηράκλειες στήλες ο Ατλαντικός ωκεανός. Μαζί μ' αυτά η Αφρικανική θάλασσα Σαχάρα, άδειασε τα νερά της μέσα στη νερόπνιχτη Ενδοχώρα. Δυο ωκεανοί και μια θάλασσα μαζί με σαράντα ημερών βροχή σκέπασαν και έπνιξαν την Ενδοχώρα. Η Ποσειδώνια βυθίστηκε αύτανδρη και δε μας άφησε ίχνος. Μετά από την καταστροφή της τραγικής πατρίδας τους οι Δραβίδες, έφυγαν σαν μετανάστες στην Ινδία, όπου το γνώριμο σημερινό λαό της... (Από την έκδοση)