Λιγνίτης : ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις - Κυριτσόπουλος, Αλέξης, 1943- (Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης, 2000)
Η ΔΕΗ είχε την ιδέα ενός βιβλίου για τον λιγνίτη (καύσιμο για τα Ατμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής Ηλεκτρισμού) που να απευθύνεται σε παιδιά.