Κληρονόμοι της μικρασιατικής καταστροφής : η κοινωνική ζωή των Μικρασιατών προσφύγων στον Πειραιά - Hirschon, Renee (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2004)
[...] Η μελέτη μου αφορά τη ζωή στην Κοκκινιά, έναν μεγάλο συνοικισμό Μικρασιατών προσφύγων (που ονομάστηκε Δήμος Νίκαιας το 1934), πενήντα χρόνια μετά την εγκατάστασή τους. Ο δήμος αυτός αποτελεί το ευρύτερο πλαίσιο της εκτεταμένης και λεπτομερούς επιτόπιας έρευνάς μου στα Γερμανικά, μια γειτονιά με προκατασκευασμένα σπίτια όπου έμεινα δεκατέσσερις μήνες. Όταν ξαναεπισκέφτηκα την Κοκκινιά το 1983, ενημέρωσα το υλικό που είχα συγκεντρώσει, και τότε μπόρεσα να συμπεριλάβω και την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων από αδημοσίευτα αρχεία για την περίοδο 1932-1964. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)