Αραβικός εφιάλτης : μυθιστόρημα - Irwin, Robert 1946- (Πεζογραφία. Σύγχρονη. Ξένη / Περίπλους, 2000)
Ενα από τα αριστουργήματα του 20ου αιώνα. Μιά επιδημία που ενέσκυψε στη Μέση Ανατολή και ονομάστηκε «Αραβικός Εφιάλτης» προκαλεί παραισθήσεις μέσα από τις οποίες οι ασθενείς ξαναζούν κάποιες από «τις 1000 και μια νύχτες».