Ο Μόγλης : το βιβλίο της ζούγκλας - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Τα βιβλία που αγαπήσαμε, 2016)
Ο Μόγλης δίκαια έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες που ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός βιβλίου. Οι περιπέτειές του διαβάζονται άπληστα από μικρούς και μεγάλους. Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση τον έκαναν δικό τους. Και ο τόμος αυτός, όπως και ο πρώτος, φέρνει κοντά την ομορφιά της φυσικής ζωής, τα αγνά αισθήματα των ζώων, που όποιος το καταλάβει θα αναγνωρίσει πως μοιάζουν πολύ με των ανθρώπων. Ο Μόγλης λοιπόν και οι ελέφαντές του, οι τίγρεις, οι μαϊμούδες και όλα τα άλλα μικρότερα σε μέγεθος μα μεγάλα στην ψυχή ζωντανά. Η μυστηριώδης ζούγκλα αποκαλύπτει τα μυστικά της. Ο Μόγλης είναι ο μεγάλος φίλος όλων των παιδιών. Ο Κίπλινγκ ο αξεπέραστος συγγραφέας.