Το τρίτο μάτι - Lobsang, Rampa (Κάκτος, 1978)
Στο βιβλίο τούτο ο Λόμπσανγκ Ράμπα αναπτύσσει την έννοια της αύρας και εισηγείται τρόπους για τη χρησιμοποίησή της. Υφίσταται ο ίδιος την μυητική τελετή του Μικρού Θανάτου και κάνει αστρικό ταξίδι στον πλανήτη Ζόρο. Εφοδιασμένος με την απόκρυφη γνώση του Θιβέτ αρχίζει το ταξίδι του.