Μεσάνυχτα στο περιβόλι - Σφακιανάκης, Άρης, 1958- (Τόπος, 2007)
Δεν είχε κανένα από τα γνωστά σημάδια. Αντίθετα, φορούσε πάντα μαύρα ρούχα, της άρεσε να μένει στο κέντρο της πόλης κι απέφευγε τα χορευτικά κέντρα. Την έλεγαν Ελίσσα και είχε κόκκινα μαλλιά, που έπεφταν μακριά πάνω στους ώμους της. Καμιά φορά, με το μακάβριο χιούμορ που τη διέκρινε, έφερνε τις μπούκλες κάτω απ' το πηγούνι της . Έμοιαζε τότε σαν αποκεφαλισμένη που το αίμα της έτρεχε ποτάμι. Την είχα γνωρίσει σ' ένα πάρτι γενεθλίων της κόρης μου.