Πολιτιστική φωτογραμμετρία - Βαρβιτσιώτης, Ιωάννης Μιλ., 1933- (Μίλητος, 2005)
Ο εκδοτικός οίκος "Μίλητος", με την παράδοση που έχει στην προβολή των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό τις αρχαιολογικές περιηγήσεις του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ενός πολιτικού, ο οποίος επί πολλά χρόνια "επισκέπτεται" την ιστορία και τη μυθολογία της χώρας μας περιηγούμενος τα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό αρχαιολογικά σημεία. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ο τρόπος προσέγγισης των αρχαιολογικών αυτών τόπων. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης παραμένει πολιτικός και σε αυτές τις επισκέψεις του εισπράττει από τα μνημεία όχι μόνο την ιστορική και αισθητική τους διάσταση, αλλά και το βαθμό ενδιαφέροντος ή αδιαφορίας των διαχειριστών αυτής της κληρονομιάς, των νεοελλήνων. Όπως και ο τίτλος της έκδοσης "Πολιτιστική φωτογραμμετρία" υποδηλώνει, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στην προσέγγιση των αρχαιολογικών χώρων μεθόδους υπολογισμού και μέτρησης της μνήμης, της λήθης και του κόστους!