Η ζωολογία της "Systema Naturae" : ή τα γνωρίσματα του ποιητή : die Reaktoren, οι αντιδράσεις - Δεπούντης, Ιάσων Δ., 1919-2008 (Σύγχρονη ελληνική ποίηση, 2004)
"Τι οφείλω στον Joyce; Να διαβάζω ό,τι ουσιαστικά δεν διαβάζεται, να γράφω ειδικά το αδιάβαστο με όλες τις σημασίες του. Δε θα είχε θέση στους κήπους της zoo ένα αλλιώτικο γραφτό -ζωολογία- η αγάπη του έρωτα στην άχρονη συνέχεια, αντιμέτωπη σε δισεκατομμύρια χρόνια..."