Δεκαήμερο στο spa - Weldon, Fay, 1933- (Ξένη πεζογραφία / Κέδρος, 2009)
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ένα τσούρμο άγνωστων μεταξύ τους γυναικών συγκεντρώνεται σε ένα απομονωμένο όσο και φημισμένο Spa. Ο σκοπός είναι ιερός, γι αυτό και ολίγον τσουχτερός: 5.000 λίρες για να τις βρει ο καινούργιος χρόνος με λαμπερή εμφάνιση και ανανεωμένα τσάκρα. Και ενώ ανυπομονούν για χαλαρωτικές συνεδρίες υδροθεραπείας και θαυματουργές κούρες ομορφιάς, μια σειρά δυσάρεστων γεγονότων ανατρέπει τα σχέδιά τους: το απλήρωτο προσωπικό του Spa απεργεί, φήμες για μια φονική επιδημία γρίπης σπέρνουν τον πανικό, ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας κόβει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο. Αποφασισμένες να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν το διάστημα των εορτών, οι γυναίκες έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη με προσωπικές ιστορίες που διηγούνται γύρω από το τζακούζι. Με μια μυστική υπόσχεση όμως: ό,τι κι αν ακούσουν θα μείνει αυστηρά μεταξύ τους... Ένα γαϊτανάκι παράξενων, γλυκόπικρων, χιουμοριστικών ή πικάντικων ιστοριών, φόρος τιμής στο "Δεκαήμερο" του Βοκάκιου, σε ένα απολαυστικό μυθιστόρημα με την αμεσότητα και τη σπιρτόζικη γραφή της Φέι Γουέλντον.